Voorstellen

Mijn naam is Tineke van Liessum.

Kinderen horen bij mijn leven.

Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan, want kinderen zijn nooit saai. Dat heb ik ook kunnen ervaren met mijn twee, inmiddels volwassen, dochters. Iedere periode was vol van nieuwe uitdagingen. Voor hen, maar ook voor mij als moeder.

Heel veel jaren werkte ik als leerkracht in de basisschool en in het speciaal basis onderwijs. Een periode daarvan kon ik als Intern Begeleider wat meer betekenen voor kinderen die het moeilijker hadden, vooral als het te maken had met de leervakken.

Soms “wist” ik dat de slechte leerprestaties niets met leermogelijkheden te maken hadden, maar een andere oorsprong hadden. Het was duidelijk aanwijsbaar als  verdriet, ziekte of gebeurtenissen invloed hadden en het kind “slecht in zijn vel” zat.

Ingewikkelder was het als kinderen last hadden van problemen op het ongrijpbare gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, of als omstandigheden het kind hierin belemmerden.

De grenzen van mijn mogelijkheden binnen school ervoer ik steeds meer als onacceptabel. De diverse cursussen die ik volgde waren onvoldoende basis om echt te kunnen ondersteunen.

Ik zocht andere mogelijkheden, wat resulteerde in mijn opleiding tot kindercoach bij opleidingsinstituut BGL. Deze rondde ik af in juli 2009.

Geïnspireerd door inzichten, resultaten tijdens sessies met kinderen en de ervaring dat ik minder tegen eerder genoemde grenzen aanliep volgde ik aansluitend de post HBO erkende opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut.

Deze voltooide ik in mei 2011.

Vanaf die datum ben ik werkzaam in praktijk Honderd en Tien. Sinds oktober 2011 werk ik niet meer als leerkracht en wijd ik mij volledig aan professionele begeleiding van kinderen, hun ouders  en scholen.

Ik bied in Praktijk Honderd en Tien praktische  ondersteuning en sluit oplossingsgericht aan bij de speciale behoeften van het kind en zijn ouders.

Naast het werken in de praktijk ben ik verder actief op het gebied van nascholing en neem ik deel aan intervisie bijeenkomsten. Zo blijf ik van nieuwe inzichten op de hoogte en kunnen mijn kennis en vaardigheden zich steeds verder ontwikkelen.